Bu yılın Yabani Hayatı Komedi Fotoğraf Yarışmasının finalistleri ismine yakışır şekilde, doğanın en komik taraflarını gösteriyor. Yaklaşık 40 kadar finalistin fotoğrafları, gözlerine inanamayan bir fok balığından uçak yiyen bir zürafaya, yüzünü farklı şekillere sokak gorilden, yakalandığını fark eden tavşana kadar bir çok komik yabani hayvanı bize sunuyor.

Yeşilist‘ten Görkem Gömeç’in derlediği habere göre; 86 ülkeden 3,500 başvurunun yapıldığı yarışmayı, Tanzanyalı iki fotoğrafçı Paul Joynson-Hicks ve Tom Sullam düzenliyor. İkilinin amacı bu eğlenceli fotoğrafların, yaban hayatını koruma çabalarına katkı sağlaması.

Sullam, yarışmanın merkezinde her zaman yaban hayatı korumanın ve insanları hayvanların yaptığı komik şeyler ile eğlendirmek olduğunu belirtiyor. Bununla beraber Sullam, Tanzanya’da yabani hayatın en güzel örneklerinden birinin bulunduğunu ama insanların eliyle buraların zarar gördüğünü gördükçe, biz ne yapabiliriz diye düşündükleri için bu yarışmayı başlattıklarını da ekliyor.

2017 Comedy Wildlife Photography Awards - Final 402017 Comedy Wildlife Photography Awards - Final 402017 Comedy Wildlife Photography Awards - Final 40maymun motor2017 Comedy Wildlife Photography Awards - Final 402017 Comedy Wildlife Photography Awards - Final 402017 Comedy Wildlife Photography Awards - Final 402017 Comedy Wildlife Photography Awards - Final 402017 Comedy Wildlife Photography Awards - Final 40

 

Birbirinden güzel fotoğrafların hepsini buradan görebilirsiniz..